Author Topic: how do i instal a xat chat box into my forum.?  (Read 16974 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Justin1

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: 10
    • View Profile
how do i instal a xat chat box into my forum.?
« on: December 31, 2009, 08:43:04 pm »
Well i looked for an "idiots guide to installing your chat box" and couldn't find one.. Instead i keep getting a forum with the entire embed code wrote out and displayed instead of the chat box.
 
I tried creating a catagory named chat with a forum and the html code in the description as the xat site advised with the same results.. Either i'm a complete idiot (probly the case) or I seem to be missing something here.. Anyone know what i need to do to install the chat box to the forum i've begun to create. :?:

Offline Support

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8746
  • Karma: 0
    • View Profile
how do i instal a xat chat box into my forum.?
« Reply #1 on: January 02, 2010, 03:10:28 am »
Hi, this is a short instruction on how to install external chat box.
1. Go to AdminCP > BBcode > create a new BBcode
BBcode usage:
Quote
[chatbox][/chatbox]
HTML replacement:
Quote
put your chatbox code here
2. Go to Forums administration > put the above BBcode tags into the forum descriptions.

That's all. If you have any questions please let me know.
« Last Edit: January 03, 2010, 11:20:13 am by Support »
The FreeForum.ca Team.

Free Forum http://www.freeforum.ca
Free PhpNuke Hosting http://www.greatnuke.com, http://www.freephpnuke.org

Offline Justin1

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: 10
    • View Profile
...?
« Reply #2 on: January 02, 2010, 03:51:54 pm »
Yeah like i said I'm a complete idiot at these things.. :-? what your saying is to put [chatbox] then the embedable HTML code for the chatbox followed by [/chatbox] in the bbcode usage box. And then the plain embedable html code into the HTML replacement box.? I tried that, it accepted the bbcode but i can't see the chat box anywhere.. :confused:  I know i know.. I'm a code idiot LOL but this is my first time attempting to learn this and i'd appreciate any and all help. If it helps the embedable code for the chatbox is
 
http://www.xatech.com/web_gear/chat/chat.swf" quality="high" width="540" height="405" name="chat" FlashVars="id=80848624" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="xat.com: Update Flash" />
http://xat.com/web_gear/?cb">Get">http://xat.com/web_gear/?cb">Get your own Chat Box! http://xat.com/web_gear/chat/go_large.php?id=80848624">Go">http://xat.com/web_gear/chat/go_large.php?id=80848624">Go Large!

 
I thank you in advance for having to deal with my ignorance and lack of tech talk. LMAO

Offline Support

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8746
  • Karma: 0
    • View Profile
how do i instal a xat chat box into my forum.?
« Reply #3 on: January 03, 2010, 11:47:33 am »
Quote from: Justin1;528726
Yeah like i said I'm a complete idiot at these things.. :-? what your saying is to put [chatbox] then the embedable HTML code for the chatbox followed by [/chatbox] in the bbcode usage box. And then the plain embedable html code into the HTML replacement box.? I tried that, it accepted the bbcode but i can't see the chat box anywhere.. :confused:  I know i know.. I'm a code idiot LOL but this is my first time attempting to learn this and i'd appreciate any and all help. If it helps the embedable code for the chatbox is
 
http://www.xatech.com/web_gear/chat/chat.swf" quality="high" width="540" height="405" name="chat" FlashVars="id=80848624" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="xat.com: Update Flash" />
http://xat.com/web_gear/?cb">Get">http://xat.com/web_gear/?cb">Get your own Chat Box! http://xat.com/web_gear/chat/go_large.php?id=80848624">Go">http://xat.com/web_gear/chat/go_large.php?id=80848624">Go Large!

 
I thank you in advance for having to deal with my ignorance and lack of tech talk. LMAO
I think it is not showing up because you are missing the closing tag. Please try to use the following code and let me know if the problem is still there.


The FreeForum.ca Team.

Free Forum http://www.freeforum.ca
Free PhpNuke Hosting http://www.greatnuke.com, http://www.freephpnuke.org

Offline Justin1

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: 10
    • View Profile
how do i instal a xat chat box into my forum.?
« Reply #4 on: January 07, 2010, 07:20:28 pm »
Well... I copy and pasted the "code" you rewrote for me, yet it still does not show up.. At this point I feel as though I'm a lost cause, It accepts the bbcode but doesn't display a chatbox anywhere..

Offline Support

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8746
  • Karma: 0
    • View Profile
how do i instal a xat chat box into my forum.?
« Reply #5 on: January 08, 2010, 02:37:22 pm »
Quote from: Justin1;528819
Well... I copy and pasted the "code" you rewrote for me, yet it still does not show up.. At this point I feel as though I'm a lost cause, It accepts the bbcode but doesn't display a chatbox anywhere..
Please, tell me your forum address so I can look into the problem and help you fix it.
The FreeForum.ca Team.

Free Forum http://www.freeforum.ca
Free PhpNuke Hosting http://www.greatnuke.com, http://www.freephpnuke.org

Offline Justin1

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: 10
    • View Profile
how do i instal a xat chat box into my forum.?
« Reply #6 on: January 21, 2010, 09:05:09 pm »
Sorry for the delay.. Links below.. If you need my loggin info please let me know.. Thanks
 
Free Forum Hosting
« Last Edit: January 21, 2010, 09:20:16 pm by Justin1 »

Offline Support

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8746
  • Karma: 0
    • View Profile
how do i instal a xat chat box into my forum.?
« Reply #7 on: January 22, 2010, 04:51:38 am »
Quote from: Justin1;529079
Sorry for the delay.. Links below.. If you need my loggin info please let me know.. Thanks
 
Free Forum Hosting
I've fixed the problem. If you need further help please let me know.
The FreeForum.ca Team.

Free Forum http://www.freeforum.ca
Free PhpNuke Hosting http://www.greatnuke.com, http://www.freephpnuke.org

Offline Justin1

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: 10
    • View Profile
how do i instal a xat chat box into my forum.?
« Reply #8 on: January 23, 2010, 04:24:12 pm »
Thank you for the help.. One of these days I'm going to figure out how to do this on my own.. However I thank you again for dealing with my "simple mindedness" lol

Dkevin

  • Guest
thanks
« Reply #9 on: January 23, 2010, 04:40:57 pm »
thanks for your information!

Offline old

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 10
    • View Profile
hy
« Reply #10 on: January 27, 2010, 09:05:05 am »
i have the same problem, I can't put my xat chat on my free forum.

• Prima pagină  <-this is the site.


and here is my code for the chat window


http://www.xatech.com/web_gear/chat/chat.swf" quality="high" width="400" height="300" name="chat" FlashVars="id=83138989&rl=Romanian" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://xat.com/update_flash.shtml" />
http://xat.com/web_gear/?cb">Get your own Chat Box! http://xat.com/web_gear/chat/go_large.php?id=83138989">Go Large!

Offline Support

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8746
  • Karma: 0
    • View Profile
how do i instal a xat chat box into my forum.?
« Reply #11 on: January 27, 2010, 01:56:08 pm »
Did you do like the instruction here?

The code you provided it not correct. Please try to use the following one:
Code: [Select]

The FreeForum.ca Team.

Free Forum http://www.freeforum.ca
Free PhpNuke Hosting http://www.greatnuke.com, http://www.freephpnuke.org

Offline old

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 10
    • View Profile
how do i instal a xat chat box into my forum.?
« Reply #12 on: January 27, 2010, 04:47:38 pm »
ok, it's working fine now!

You are the best!

Thanks!

Offline Sheon

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 10
    • View Profile
Belated help
« Reply #13 on: February 25, 2010, 06:41:30 pm »
Hello, I too am a novice at making websites and the html code, is there anyway you could possibly help me setup the xat chatbox on my forum, too?
 
the addres is:
theshihtzus.freeforums.org

Offline Support

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 8746
  • Karma: 0
    • View Profile
how do i instal a xat chat box into my forum.?
« Reply #14 on: February 26, 2010, 12:57:52 pm »
Quote from: Sheon;529635
Hello, I too am a novice at making websites and the html code, is there anyway you could possibly help me setup the xat chatbox on my forum, too?
 
the addres is:
theshihtzus.freeforums.org
Please go to xat chat. Free chat rooms. Make your own chat group. register for a chat box, then get the embed code and send it to me.
The FreeForum.ca Team.

Free Forum http://www.freeforum.ca
Free PhpNuke Hosting http://www.greatnuke.com, http://www.freephpnuke.org